Vilket är höger och vilket är vänster?

Dagligen får vi läsa om "det nya arbetarpartiet". Är det inte omsorgen om barnen, de sjuka, arbetslösa eller äldre som är på tapeten så är det omsorgen om de egna i partiet som ventileras. Att det egentligen bedrivs en brutal högerpolitik som nu raskt utmönstrar grupper i samhället som mindre värda uppmärksammas inte i media. Nej, snarare varnar de stora drakarna (media) för vänstervridningen (!) som pågår i Sverige. Samtidigt slingrar sig nu sossarna in i en ny kostym där sjukvården ska privatiseras "lite grann". Visserligen ska sjukvården fortsatt finansieras med dina och mina pengar, dvs skattepengar, men tillgängligheten ska strypas med tilläggsförsäkringar, gräddfiler och ett ingångsvärde till vården som stavas PENGAR. Men nej säger alliansens hånleende företrädare i medierutan, VI SKA INTE GE AVKALL PÅ ATT SJUKVÅRDEN SKA FINANSIERAS MED ALLMÄNNA MEDEL. Det är bara så att alla ska inte få tillgång till den. Det är väl bara bra om föräldrar som har barn pengar kan få lösa en liten tilläggsförsäkring som gör att de slipper sitta och vänta på doktorn bland alla vanliga snoriga och sjuka barn?


Men VI ska fortsatt betala med skatter, fast vi får inte tillgång till samma sjukvård! Detta budskap predikar man ogenerat och låtsas att det innebär någon slags rättvisa. Möjligen om rättvisa stavas PENGAR. Istället handlar det om att skapa klyftor i samhället. När det skapas osäkerhet i en stor medelklass och rädslan för ytterligare försämringar, att man ska bli sjuk eller arbetslös, gör att man börjar betrakta en stor andel av sina medmänniskor som fuskare och tärande på välfärden är steget inte långt till den egoism som präglar högerpolitiken och är raka motsatsen till det gemensamt ägda. Nåväl, fuskarna och svartbetalarna finns i alla skikt, även om det för tillfället verkar vara gott om dem i innersta kretsen av "det nya arbetarpartiet".


När man nu vet varken ut eller in, höger eller vänster kanske en liten bildgåta är på sin plats. I Ronneby byggdes äldreboendet Vidablick om av ett tyskt företag med polska arbetare. När de satte tapeterna upp och ner blev det ett j*vla liv. Det är väl klart att polsk arbetskraft i ett tyskt företag som arbetar i Sverige inte kan se skillnad på upp eller ner på en tapet (kanske heller inte på höger eller vänster?) . Döm själv, viket är upp eller ner, höger eller vänster?

Inga kommentarer: