Ynkligt och hycklande av sd


Foto: LENNART CROMNOW / arkiv.

Om detta hyckleriet må man berätta, anser Peter Bowin (v) i Ronneby om sverigedemokraternas agerande i såväl kommunen som i Region Blekinges fullmäktige, sett till deras intressen för höjda arvoden.

Peter Bowin i Ronneby går ut med öppen kritik mot sverigedemokraterna för deras agerande i Ronneby kommun respektive i Region Blekinge. När en sverigedemokrat i Ronnebys kommunfullmäktige med darr i rösten föreslår frysta ar­voden till politiker göder han ett politikerförakt som strax kommer att träffa honom själv.
Samma sverigedemokrater röstar mindre än en vecka senare i Region Blekinges fullmäktige för ett alldeles nyinrättat ar­vode, specialdestinerat till deras partikamrat.
Denne partikamrat röstade för övrigt själv för detta förslag en gång tidigare under vårens möte i Region Blekinge.

Sverigedemokraternas frontfigurer har plockat på sig så många uppdrag att även de blivit yrkespolitiker för sd i stället för att dela dessa med övriga medlemmar i partiet.
Har de inte förtroende för sina partikamrater?

En sverigedemokrat anmäler Karlskrona kommun för korruption.
Samtidigt sitter hans partikamrater och röstar för nya påhittade arvoden som inte är motiverade av valresultatet och som ska gynna de egna.
Vad äger rum för mygel och korruption bakom fasaden på sverigedemokraterna kan man fråga sig.
SDdodlar ett politikerförakt och pratar skit om regelverket men arbetar bakom kulisserna för nya arvoden på 10 000-tals kronor till sig själva.
Samtidigt lägger de färdigskrivna/centrala motioner i olika kommunfullmäktige om en frysning av arvoden som rör sig om 20–30 kronor för ett kvällssammanträde (se fotnot).
Ynkligt och hycklande, herrar sverigedemokrater.

En sverigedemokrat, som levt på socialbidrag i 14 år, ville ha både socialbidrag och arvode/lön.
Motiveringen var att väljarna hade gett honom pengarna.
Flera andra sverigedemokrater har hoppat av sina politiska uppdrag då de fått förtidspensionen alternativt sjukförsäkringen sänkt när de fått arvode/lön för politiskt arbete.
Höjdarna i sd har blivit ”proffspolitiker” och sitter nu och röstar för höjda arvoden till sig själva på 10 000-tals kronor, samtidigt som de skickar ut centralt skrivna motioner om frysta arvoden till kommunala fritidspolitiker.
Om detta hyckleriet må man berätta!
Peter Bowin (v)
Ronneby

Fotnot:
För en vanlig kväll i Ronnebys kommunfullmäktige får en fritidspolitiker ersättning för första timmen med 2 x 153 kronor = 306 kronor och med 76 kronor för varje därefter påbörjad halvtimme.
Det blir för en helkväll i fullmäktige mellan 18.30 – 22.00 en summa på 686 kronor minus skatt 246 kronor, netto cirka 440 kronor.
För detta ska politikern läsa in mellan 100 – 200 A4-sidor med byråkratsvenska, text på båda sidor. Detta kan ta mellan två och fyra timmar och ibland ytterligare tid om det finns frågor man vill ta reda på mer om.
Politikern ska också delta i partimöte med sitt parti inför fullmäktige och träffas i gruppmöte med partikamrater innan fullmäktige, summa summarum ytterligare några timmar.
För dessa cirka tio timmar erhåller du alltså 440 kronor netto, en timlön på 44 kronor.

Läs sd:s svar >>

Inga kommentarer: